Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Salvador Dali - " Ο Άρχοντας της Ψυχεδέλειας"

Ο διασημότερος εγωκεντρικός και αμφιλεγόμενος σουρεαλιστής ζωγράφος. Οι Πίνακες και τα σκίτσα του αποτυπώνουν την αμφισημία της ανθρώπινης ύπαρξης, μεταξύ της Πίστης στο Θείο και την Προοπτική της Μέλλουσας "Εξώκοσμης" Συμπαντικής Αρμονίας.
Ένας Πίνακας που ξεχωρίζει (αποτελεί την πρώτη επιλογή μου) είναι η "Σταύρωση" (Crucifixion - "Corpus Hypercubus"), που φτιάχθηκε το 1954 και παρουσιάζει τον "Εσταυρωμένο Ιησού" συγκρατούμενο σε Σταυρό Υπερκυβικής Τεταρτοδιάστατης Χρονοθέτησης. Η Γυναικεία φιγούρα είναι η Γκαλά (Gala) γυναίκας του Salvador Dali. Φόντο του Πίνακα το χωριουδάκι Port Lligat στην Καταλανική Costa Brava που διέμενε.


Crucifixion - "Corpus Hypercubus"  (1954)

Για Μένα

Η ανάγκη για επικοινωνία γέννησε την ιδέα για την δημιουργία ενός Ιστοχώρου, μέσα από την δυνατότητα που προσφέρει απλόχερα το Διαδίκτυο.
Αποτελεί μόνο ένα μέσο να εκφράσω, να αποτυπώσω και να κοινοποιήσω μερικές σκέψεις, ενδιαφέροντα και προβληματισμούς μου, και να τις μοιραστώ με φίλους και δικούς μου ανθρώπους.
Αχιλλέας

ΨΥΧΕΔΕΛΕΙΑ

Πρόσφατες Αναρτήσεις από τα Ιστολόγια μου

  • Μυστική Εικόνα - *" Μέσ᾿ στὴν ὁρμὴ τῆς ἐρημιᾶς,γινόμαστε διάφανοι."* *" Μυστική Εικόνα "* Σαν κλείνω τα μάτια, άγρυπνα κοιμώμενος, μία εικόνα "μυστική" έρχεται στο μυαλό...
  • Luis Royo - *L U I S R O Y O* [image: Luis Royo] Ο Κόσμος της Φαντασίας του εφηβικού και εν τέλει ανδρικού(;) ονείρου. Ο Κόσμος της αιώνιας πάλης του Κακού και του Καλ...

Back to TOP  

  © Blogger template 'Isfahan' by Ourblogtemplates.com 2008